OBILJEŽENA KAMPANJA „ONE BILLION RISING/“MILIJARDA USTAJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA“

OBILJEŽENA KAMPANJA „ONE BILLION RISING/“MILIJARDA USTAJE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA“
objavio

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar uključila se u kampanju „One Billion Rising“/„Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama“, globalnu kampanju usmjerenu podizanju svijesti o raširenosti nasilja nad ženama i djevojčicama i njegovom sprječavanju. Naime, Kampanja se provodi već deset godina i s vremenom se pretvorila u svjetski pokret.

U središtu ovogodišnje Kampanje je nasilje nad ženama i uništavanje planeta Zemlje, kao i briga za žene i zaštita okoliša. Ovo je poziv svima neovisno o životnoj dobi, rodnom statusu, nacionalnoj pripadnosti na kreativni otpor nasilju u svakom obliku a naročito nasilju nad ženama, njihovim tijelima i nad “jedinstvenim tijelom” – našom Zemljom. 

Udruga tjelesnih invalida  Zadarske županije Zadar se uključila u kampanju SOIH – Mreže žena s invaliditetom, u suradnji s ostalim ženskim mrežama koje djeluju u cilju promicanja ženskih ljudskih prava. U tu svrhu, dana 14. veljače uslikana je fotografija u prirodi s porukama: “Sve što želim za Valentinovo je da nasilje prestane“ ; „Muško NE nasilju nad ženama“. U nastavku možete pogledati video spotove SOIH-Mreže žena s invaliditetom izrađene u okviru ove Kampanje.

https://www.youtube.com/watch?v=JAYDSgpqx0w&t=29s

https://youtu.be/3aAD1eFIPm8

https://www.youtube.com/watch?v=M4A_2q73NI8

https://www.youtube.com/watch?v=VeYRW80uGXE

https://www.youtube.com/watch?v=_rzWW9c8wqM

podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *