Europski tjedan mobilnosti 16.-22.rujna 2015. godine

objavio

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija posvećena održivoj mobilnosti koja se uz potporu Europske komisije održava od 2002. godine, svake godine od 16. do 22. rujna.

UTI-Zadar zajedno sa Savezom društva distrofičara Hrvatske,  i ove se  godine uključila  u KAMPANJU ZA POKRET – DAN BEZ AUTOMOBILA davanjem  podrške za uključivanje na listu HZZO – uređaja za iskašljavanje.

Ovogodišnji slogan manifestacije je Izaberi.Promijeni.Kombiniraj. (Choose.Change.Combine).

Svake godine u manifestaciji sudjeluje preko 2000 europskih gradova, a Grad Zadar se, nakon uspješnog sudjelovanja 2009. i 2014. godine, uključio i ove godine u obilježavanje Europskog tjedna kretanja.

Povodom Europskog tjedna mobilnosti  UTI-Zadar će se kao i proteklih godina uključiti u aktivnosti obilježavanja kampanjom na Narodnom trgu 22. rujna 2015. godine s početkom u 10:00 sati s prikazom dijelova grada gdje je kretanje OSI smanjeno ili onemogućeno.

Cilj kampanje biti će uklanjanje arhitektonskih i inih barijera te skretanja pažnje na dotrajalost postojećeg kombi vozila za prijevoz OSI.

Kako i sam moto kampanje kaže IZABERI, PROMIJENI, KOMBINIRAJ, mi smo se odlučili za  moto PROMIJENITI  te  stari kombi predlažemo  zamijeniti novim uz pomoć i veliku podršku Grada Zadra i njegovih građana.

podijeli