Održana akcija čišćenja rampe za invalide na Vitrenjaku

objavio

Na Vitrenjaku je u srijedu 11.svibnja 2014. u popodnevnim satima održana akcija čišćenja rampe za invalide, prilazne staze za ulazak u more.

Naša Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije ni ove godine nije izostavila akciju čišćenja rampe o kojoj ovisi mnogo naših članova u predstojeće ljetne dane, a nesebičnu pomoć i podršku tradicionalno su pružili članovi SRD Zubatac – Zadar, posebno sekcija podvodnih ribolovaca.
Naravno, kao i svake godine u akciji je sudjelovao i Jedriličarski klub Uskok koji je pružio logističku podršku osiguravši dovoljan broj neophodnog alata.
Valja spomenuti i Nasade koji su dan ranije teškom mehanizacijom pripremili teren za finalizaciju čišćenja te Grad Zadar koji nesebično potiče i podupire ovakve akcije.

Svake se godine tijekom zime i proljeća, ovaj prilaz gotovo potpuno zatrpa šljunkom i pijeskom kojeg nanesu jugo i tramuntana što u potpunosti onemogući ulazak u more osobama s poteškoćama u kretanju. S obzirom na činjenicu da je to jedini prilaz takvog tipa u Zadru, problem zatrpane rampe je tim veći.

Premda se naši članovi i mnogobrojni prijatelji uvijek rado odazovu ovakvim akcijama, ove ih je godine bilo i više nego dovoljno tako da se čekalo na lopatu. Više od trideset sudionika je vrijedno i složno čistilo.

Akciji je nazočio i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut, predsjednik jedriličarskog kluba Ive Mustać uz Jadranka Matanu vrijednog Uskokovog volontera bez kojega se nijedna ovakva akcija ne može zamisliti.

A nakon odrađene akcij organizirana je prigodna zakuska koju kao i mnoge godine do sada tradicionalno sponzoria pizzeria “Šime”.

podijeli