Međunarodni dan osoba s invaliditetom

objavio

Poštovani članovi Udruge Tjelesnih Invalida Zadarske Županije, Cijenjeni uzvanici i gosti, Poštovani gospodine Župane Stipe Zrilić (sa suradnicima),,gosp. Dogradonačelniče Dražen Grgurović i  gosp .pročelnik Mario Pešut, mladi prijatelji -učenici o.š. Zadarski otoci, medicinske škole «ANTE KUZMANIĆ», djeco D.V. Latica- Zadar ( sa svojim učiteljima i tetama), poštovani predstavnici udruge: HVIDR-a , Slijepih, Gluhih, Invalida rada, Društva multiple skleroze i svi naši prijatelji, koji ste nas počastili svojom nazočnošću   na NAŠ DAN –  Međunarodni dan osoba s invaliditetom – DOBRO NAM DOŠLI.

Čast mi je u ime Predsjedništva naše Udruge pozdraviti Vas  nazočne, kao i sve naše članove koji iz osobnih razloga nisu mogli biti danas ovdje, a  našem predsjedniku gospodinu Ivanu Anušiću koji je zbog svog pogoršanog zdravstvenog stanja podnio ostavku i  trenutno se nalazi u  V. Toplicama želim brzo ozdravljenje.
Na dan koji se obilježava  3. prosinca  i to od 1993. godine, kada je UN-ova  Komisija za ljudska prava  pozvala zemlje članice da ističu obilježavanje 3. prosinca: “S CILJEM  POSTIZANJA PUNOG I JEDNAKOG UŽIVANJA LJUDSKIH PRAVA I SUDJELOVANJA OSOBA S INVALIDITETOM U DRUŠTVU ”,  brojne udruge osoba s invaliditetom kako kod nas, tako i diljem svijeta obilježavaju ovaj dan nizom različitih aktivnosti podsjećajući  svoje sugrađane da « OSOBE S INVALIDITETOM NIKADA NISU IMALE NITI TRAŽILE POSEBNA PRAVA, VEĆ SU TRAŽILI DA BUDU ŠTO VIŠE MOGUĆE RAVNOPRAVNI OSTALIMA».
I naša Udruga već petu godinu za redom (tradicionalno) na dostojanstven način  obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, a ovoga puta i sa predstavnicima drugih Udruga,  našim dragim gostima kojima želimo da se u  prostoru  Arsenala ugodno osjećaju, popričaju i zabave, a mi se  i ovom prilikom zahvaljujemo susretljivim djelatnicima ovog za nas značajnog prostora.
Ovu godinu 2010., Dan osoba s invaliditetom obilježavamo pod sloganom «PONOVNO ZAJEDNO »….
Zašto smo se odlučili  baš za taj slogan „ PONOVNO ZAJEDNO….“?!!!! zato jer SMO I OVU GODINU ZAJEDNO, SADA OJAČANI SA PRIJATELJIMA IZ SRODNIH UDRUGA S CILJEM DRUŽENJA I ZAJEDNIŠTVA. I ovog puta naša Udruga  ne izlazi na trgove i ulice sa plakatima i transparentima, da bi ukazivali na svoja prava, NA TEŠKE ŽIVOTNE NEDAĆE,  već ovaj dan skromno i  dostojanstveno
obilježavamo uz naše sugrađane i ne skrivamo se od očiju javnosti, nego poručujemo da smo i mi tu, da nismo nevidljivi, te da imamo i želimo jednake mogućnosti baš kao i svi žitelji našega Grada.
Danas su sa nama ljudi kojima vjerujemo i kojima se zahvaljujemo na dolasku među naše članove gdje se uz dužno poštovanje druže s nama, raduju boljim vremenima, a vama želimo  da uistinu osjetite ovaj dan svojim, te da zajedno sa svim našim uzvanicima prijateljima i gostima, provede što ugodnije vrijeme u neopterećenom i ležernom razgovoru u ovim prostorima i usput izmjerite tlak i šećer u krvi.
Veliko hvala i svim predstavnicima  medija koji su i ovaj put uz nas, kao i toliko puta do sada, a bez kojih naše aktivnosti ne bi bile zapažene. Danas su s nama kao dragi gosti s kojima  se želimo  družiti, razgovarati, pitati!.

Još jednom svima skupa Predsjedništvo UTI- ZADAR želi
Sretan Međunarodni dan osoba s invaliditetom i ugodno vam druženje !!

podijeli