Kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama Ustanimo za slobodu

Kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama Ustanimo za slobodu
objavio

Kampanja Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama  se, sad već tradicionalno, u Zagrebu provodi od 2011. godine. U ovoj hvalevrijednoj kampanji se sudjeluje preko 30 ženskih organizacija diljem Hrvatske, uključujući i županijska povjerenstva za ravnopravnost spolova. Tijekom godina sudjelovale su mnoge organizacije civilnoga društva, kulturne ustanove, plesni centri, osnovne i srednje škole, sportske udruge i znatna brojka istaknutih javnih ličnosti.

Na svjetskoj razini One Billion Rising (OBR) /Milijarda ustaje izrasla je u pokret protiv nasilja nad ženama i provodi se u najmanje 200 zemalja.

Kao i dosadašnjih  godina u Hrvatskoj, odnosno u Zagrebu, kampanju predvode predstavnice ženskih udruga: CESI, Centar za ženske studije, Ženska soba, SOIH – Mreža žena s invaliditetom, Žene ženama, Udruga Romkinja Bolja budućnost, Autonomna ženska kuća Zagreb, RODA-e,  Status M.

Kao članica SOIH – Mreže žena s invaliditetom, Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar je i ove godine podržala spomenutu kampanju s ciljem podizanja svijesti u borbi protiv nasilja nad ženama i djevojčicama te podizanja svijesti o jednakosti, pravdi i inkluziji kako na lokalnoj tako i na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

podijeli