Službeni posjet i proslava 31. rođendana Dječjeg vrtića Latica

Službeni posjet i proslava 31. rođendana Dječjeg vrtića Latica
objavio

Predstavnici Udruge tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar su 21. ožujka 2021. bili u službenom posjetu Dječjem vrtiću LATICA u njihovom novom prostoru, a ujedno su sudjelovali i u proslavi 31 rođendana Vrtića.  Udruga podržava Laticu od njenih samih početaka dok je još djelovala kao Boravak za djecu i mladež s teškoćama u razvoju u okviru Udruge, stoga nam je neizmjerno drago napokon vidjeti djecu i vrijedno osoblje DV Latica u novim i prekrasno uređenim prostorima. Uz dječicu, njihove roditelje i  osoblje Vrtića događanju su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Zadra, Mario Pešut i Nada Gauta, voditeljica Odsjeka za socijalnu skrb. Tu su bili i Joso Nekić i Ivan Hajdić, predstavnici Odjela za školstvo kao i Irena Dukić, ravnateljica Osnovne škole Voštarnica,  te Jelena Milin, ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire. U veseloj i razigranoj atmosferi koju su osigurali svirači te mađioničar, kojim su djeca bila posebno oduševljena, uživali su svi prisutni počevši od dječice do počasnih gostiju i predstavnika medija. Kulminacija zabave nastala je kada je stigla torta, šarena i vesela kao što i priliči ovom, prije svega, dječjem rođendanu.

Prema riječima ravnateljice Vrtića, Vesne Penjalov DV Laticu pohađa ukupno 140 djece s tim da unutar te brojke postoje i inkluzivne grupe koje, uz djecu s teškoćama u razvoju, pohađaju i djeca urednog razvoja. Takva kombinacija se pokazala izrazito uspješnom jer su njome zadovoljni i djeca i roditelji, a što je najvažnije djeca urednog razvoja kroz pomaganje i interakciju s djecom s teškoćama u razvoju razvijaju svijest o potrebama dugih, uče prihvaćati i slaviti različitosti, dok djeca s teškoćama  u razvoju peko djece urednog razvoja usvajaju nove sposobnosti i šire svoje horizonte. Ovom prilikom se ujedno i razgovaralo o arhitektonskim barijerama u novom kvartu te je dogovoreno da će zajedničkim snagama UTI-ZADAR i DV Latica izvidjeti teren te apelirati da se eventualne postojeće barijere uklone te spriječiti nastanak novih.

https://www.057info.hr/vijesti/2022-03-21/najveci-rodendan-u-gradu-140-polaznika-latice-puhalo-svijece-i-stiglo-im-je-proljece

podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *