OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O DUSCHENNE MIŠIĆNOJ DISTROFIJI 07. RUJNA 2021. GODINE

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O DUSCHENNE MIŠIĆNOJ DISTROFIJI 07. RUJNA 2021. GODINE
objavio

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana svjesnosti o DMD-u je „Život odraslih i Duchenne“ stoga je u duhu te teme organiziran Okrugli stol „Svjetlo Duchenne“ u organizaciji Saveza društva distrofičara Hrvatske-SDDH. Na spomenutom događanju na temu „Duchenne mišićna distrofija – bolest s novim horizontom“ govorila je prof. dr. sc. Ervina Bilić, prim. dr. med., specijalist neurolog, uži specijalist za područje neuromuskularnih bolesti i predstojnica Klinike za neurologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, v.d.voditelja Odjela za neuromuskularne bolesti i kliničku elektromioneurografiju Klinike za neurologiju KBC Zagreb i voditelj Referentnog centra Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske za neuromuskularne bolesti i kliničku elektromioneurografiju.

Nadalje, o Doprinosu Ministarstva zdravstva unapređenju kvalitete življenja osoba s mišićnom distrofijom u Republici Hrvatskoj govorio je prim. Željko Plazonić, dr. med., državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i izaslanik Vlade Republike Hrvatske.

Isto tako, gospođa Marija Borovec,  voditeljica Službe za zaštitu osoba s invaliditetom i skrbništvo u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, je govorila o Doprinos Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike unapređenju kvalitete življenja osoba s mišićnom distrofijom u Republici Hrvatskoj.

Prikazan je i promotivni video #SPREADTHEWORD kao dio kampanje obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o Duchenne mišićnoj distrofiji. Svoja iskustva u borbi s ovom teškom bolesti s nama su podijelile obitelji: Matijašević, Vidiček i Čabraja. Istog dana u večernjim satima su bile osvijetljene poznate znamenitosti, građevine i spomenici u brojnim gradovima u Hrvatskoj kao znak podrške svima koji se susreću s ovom teškom bolesti.

podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *