Obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize

objavio

Petu godinu zaredom zajedno s velikim brojem država i organizacija cerebralne paralize sudjelujemo u obilježavanju Svjetskog dana cerebralne paralize.Ovogodišnja tema pokreta posvećena je podizanju znanja i javne svijesti o cerebralnoj paralizi pa smo odlučili kampanju provesti u suradnji s Osnovno školom Zadarski otoci Zadar s kojom smo prije 7 godina potpisali i Povelju prijateljstva i s kojom surađujemo sve ovo vrijeme.

Tim povodom pozvali smo naše članove oboljele od cerebralne i dječje  paralize,  koji su ispričali svoje životne priče  i djeci na određen način dali uputstvo  na koji način mogu doprinijeti pozitivnim promjenama u odnosu na osobe s invaliditetom.

Svojim životnim pričama g-din Čedomir Klarin, g-din Željko Županović i tajnik UTI-Zadar g-din Filip Jadrijev pokazali su djeci da su osobe s cerebralnom paralizom ili bilo kojom drugom dijagonzom koja je dovela do invaliditeta ravnopravni članovi društva koji imaju pravo ostvariti svoj puni potencijal.

Osnovna  škola Zadarski otoci svojom infrastruktruom otklonila je sve moguće barijere koje bi osobama s invaliditetom,  u ovom slučaju svojim učenicima,  onemogućile  redovno školovanje.

podijeli