Projekt INTOWork

objavio

Udruga tjelesnih invalida Zadarske županije Zadar uključila se kao partner u suradnji s Hrvatskim  zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Zadar, te drugim partnerima:  Gradom Zadrom, Hotelom  Porto, Pučkim  otvorenim učilištem, Udrugom osoba oštećena sluha Zadar, Udrugom slijepih Zadarske županije, Društvom oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije, Udrugom socijalnih radnika Zadar te Udrugom Cenzura Plus Split  u projekt INTOWork kojem je cilj povećati konkurentnost na tržištu rada nezaposlenih osoba sa slušnim i vizualnim oštećenjima, s tjelesnim invaliditetom te osoba oboljelih o multiple skleroze s područja Zadarske županije.

Glavne aktivnosti projekta su individualno savjetovanje OSI, motivacijske radionice, trening Socijalne-vještine, radionice o aktivnom traženju posla te psihosocijalno osnaživanje kroz grupni rad s psihologom.

U sklopu projekta održati će se  i osposobljavanje osoba s invaliditetom za zanimanje u IT i ugostiteljskoj djelatnosti.

Samim projektom se želi osnažiti i motivirati lokalne poslodavce za zapošljavanjem  osoba s tjelesnim invaliditetom te im  kroz radionice podići svijest o  mogućnostima osoba  s invaliditetom.

podijeli