Izmjena “Znaka pristupačnosti”

objavio

Dana 30. lipnja 2014. prestaje važiti stari Znak pristupačnosti, a na snagu od 01. srpnja 2014. stupa novi europski Znak pristupačnosti. Stoga je u prostorijama Udruge 30. lipnja održana konferencija za novinare. Na konferenciji su uz predstavnike Udruge sudjelovali i voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa PU zadarske Božidar Budiša, te g-din Zvonimir Višak i g-din Renato Jeričević iz tvrtke Obale i lučice.

G-din Budiša naglasio je da će Policijska uprava zadarska u roku od sedam do deset dana prihvaćati opravdane razloge osoba s invaliditetom koje nisu stigle zamijeniti stari Znak novim Znakom pristupačnosti. Predstavnici Udruge i g-din Budiša su i ovom prilikom upozorili na nesvjesne vozače koji se i dalje parkiraju na mjestima za invalide kojih je  u prvih 5 mjeseci ove godine bilo 245 koje je policija zatekla i kaznila sa po 700 kuna.

Iz Obala i lučica su također naglasili da sve osobe koje imaju riješenje o invalidnosti mogu napraviti povlaštenu parkirnu kartu po cijeni od 25 kuna za trideset dana uz 20 posto popusta ako se kartica kupi na 6 mjeseci. S tim karticama mogu se parkirati u drugoj, trećoj i četvrtoj zoni.

Pravilnik o znaku pristupačnosti

podijeli