Dani otvorenih vrata

objavio

Dana 21. svibnja 2010. godine i Udruga tjelesnih invalida zadarske županije Zadar, zajedno sa još

31 udrugom, a sve pod visokim pokroviteljstvom predsjednice vlade gđe Jadranke Kosor, dipl.iur.

Sudjelovala je u obilježavanju Nacionalnog dana osoba   oboljelih od neuromuskularnih bolesti

Organizirajući druženje pod motom « DANI OTVORENIH VRATA»

U sklopu obilježavanja 21. svibnja u Udruzi je prikazan film IZVANREDNI LJUDI.

Poštovani gosti i dragi prijatelji, evo i danas povodom Nacionalnog dana osoba oboljelih od neuromuskularnih bolesti, Savez društava distrofičara Hrvatske – SDDH, kojeg čini mreža od 31 udruge u 27 gradova diljem Republike Hrvatske, kao i naša Udruga tjelesnih invalida zadarske Županije, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade, gospođe Jadranke Kosor, dipl.iur. obilježava naš dan organizirajući druženje pod motom

“DAN OTVORENIH VRATA”

I ove godine to je svehrvatska manifestacija koju lokalne udruge članice SDDH provode  sa ciljem razvoja svijesti šire zajednice o spektru izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom. Prilika je to da otvorimo vrata predstavnicima lokalne uprave, institucijama te građanima i učenicima i time se odupremo kulturi stereotipa i diskriminacije koja je u području invaliditeta još uvijek snažna.
Mišićna distrofija je progresivna bolest koja izaziva tešku pokretljivost, kod 70% osoba čak trajnu vezanost za invalidska kolica, ali uz to i teške komplikacije vezane za disanje, gutanje i rad srca. U Republici Hrvatskoj oko 4500 osoba boluje od mišićne distrofije i srodnih neuromuskularnih bolesti, a od same DUCHENNE mišićne distrofije u Hrvatskoj boluje oko 20-tak osoba. U našoj Županiji nemamo podatak o oboljelim od te vrste distrofije.
Pozivam Vas da zajedno pogledamo film koji smo pripremili vezano za Duchenne mišićnu distrofiju pod nazivom IZVANREDNI LJUDI. Predstavnike i urednike televizijskih kuća molim da nađu prostora  u svojim emisijama, te ako imaju mogućnosti posvete nekoliko minuta i prikažu barem dio filma koji im nudimo na CD-u.
Toliko od mene Joze Kasipovića, a sada molim cijenjene goste da se jave za pozdravnu riječ, a nakon toga molim dopredsjednika gosp. Stanka Panića da simboličnim otvaranjem vrata i pozdravnom riječi otvori ovaj Skup.

S poštovanjem,

Zadar, 21. svibnja 20010.g.

podijeli